Doneer (een stukje) bijenkast

Doe mee en doneer 50 euro voor een bijenkast

Door het doneren van 50 euro draag je bij aan de instandhouding van bijen op onze volkstuin. Met veertien donaties kan er een nieuwe kast gekocht worden. Er zijn bij voorbaat al twee donaties binnen.

Bijen leveren een heel grote bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit zoals kersen, appelen, braam, bessen en frambozen. Ook groenten zoals courgettes, paprika’s, avocado’s zouden verdwijnen zonder de bij. Zo belangrijk zijn bijen voor ons als tuinders.

Van de donaties wordt een bijenkast gekocht met toebehoren. Deze kast blijft in het bezit van Volkstuin vereniging Ons Belang Hoogvliet. De kast wordt ter beschikking gesteld aan de imker die deze beheert en er verder gebruik van maakt.

Als tegenprestatie ontvang je, zolang de kast in productie is, jaarlijks een potje honing van de eigen volkstuinbijen.  Daarnaast krijg je korting op nog te organiseren bijenworkshops en een certificaat.

Je kunt de bijen verder helpen door het aanplanten van geschikte bomen, struiken, onbespoten bloembollen en het zaaien van zaden die veel stuifmeel leveren. Daarbij is het van belang om te zorgen voor een diversiteit aan planten die over het hele seizoen bloeien. Hierdoor is er voor de bijen elke maand genoeg te eten.

Wil je een donatie doen stuur dan een mail naar: info@vtv-onsbelang.nl

of stort 50 euro op de rekening van de vereniging:
NL27 RABO 0329 5045 92 onder vermelding van donatie bijenkast.