Volkstuinvereniging Ons Belang Rotterdam

volkstuin Rotterdam

Welkom bij volkstuinvereniging Ons Belang in Rotterdam Hoogvliet. Fijn dat je een volkstuin hebt of wilt gaan huren bij onze vereniging! 

Tuinieren is een leuke en gezonde hobby voor jong en oud. Lekker bezig zijn in de natuur, leven met de seizoenen, leerzaam voor kinderen en bovenal: eten van zelf verbouwde gewassen geeft veel voldoening.

Zeldzaam mooie plek met 134 volkstuinen

Ook al denk je misschien dat in de Randstad geen stukje groen meer te vinden is, wij kunnen je verzekeren dat ons tuinencomplex gelegen is op één van die zeldzaam mooie plekjes in Hoogvliet waar het fijn vertoeven is.

Volkstuinvereniging Ons Belang in Hoogvliet is een vereniging voor bewoners van Rotterdam, waarvan de meesten in Hoogvliet wonen. De vereniging kent, naast de 134 volkstuinen, een aantal gemeenschappelijke gebouwen en voorzieningen. Zo hebben we een kantine die dienst doet als multifunctioneel verenigingsgebouw.

We hebben ons nadrukkelijk als doel gesteld om ook de bewoners van de wijk mee te laten profiteren van de groene omgeving en onze faciliteiten. Zo staat bijvoorbeeld ook het verenigingsgebouw ter beschikking van bewoners van de wijk en kan men al wandelend genieten van de vijver en de volière. De vereniging wil graag verduurzamen en een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de omgeving. Diversiteit en inclusiviteit is tevens een belangrijke prioriteit binnen onze vereniging. 

Park

Van oudsher is het gebied van en rondom ons complex populair bij fietsers en wandelaars; het is bij uitstek een plek om te kunnen genieten van de natuur. Er is een grote rijkdom aan bomen, bloemen en planten te zien en ook vogels hebben het erg naar hun zin. Wandelaars zijn welkom op de paden in het park. VTV “Ons Belang” is een openbaar wandelpark en is het hele jaar geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Rustig complex

Onze volkstuinen hebben een oppervlakte variërend van 80 tot 380 vierkante meter. Het complex heeft stromend water en riolering maar geen elektriciteit, een waarborg voor een rustig complex. Leden hebben het hele jaar door toegang en slapen op de tuin is van 1 april tot en met  30 september toegestaan.

Wij zijn ook actief op Social Media:

Facebook : https://www.facebook.com/vtvonsbelang

Instagram: https://www.instagram.com/vtv.onsbelang

Volkstuin te huur 

Zelf ook geïnteresseerd in een volkstuin? Kijk wat er momenteel te huur staat bij ons: Volkstuinen te huur.

Contact & verenigingsgegevens

Volkstuinlaan 3, 3192 WG Hoogvliet Rotterdam

info@vtv-onsbelang.nl

06 3090 2618

KvK 40342856

Bank IBAN NL27 RABO 0329 5045 92

Contactformulier

Ben je geïnteresseerd in een volkstuin bij ons, kijk dan verder op: Volkstuinen te huur in Rotterdam. Daar vind je ook een link naar ons inschrijfformulier. Heb je een andere vraag? Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen contact op:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Route

Je vindt VtV Ons Belang aan de Volkstuinlaan 3 in Hoogvliet. 

Sommige navigatiesystemen navigeren naar een parkeerplaats in de wijk.

Kies dan voor de kruising Volkstuinlaan en Kruisnetlaan.

volkstuin Hoogvliet