Verkopen tuin en beëindiging lidmaatschap

Indien je de tuin wilt verkopen, dan volgen er een aantal stappen, die hieronder beschreven worden.

Let op:

Een verzoek tot verkoop van de tuin en opzegging van het lidmaatschap kan alleen worden gehonoreerd als aan alle financiële verplichtingen is voldaan. Dit controleren wij daarom als eerste. De verplichting tot het voldoen van de jaarnota blijft van toepassing tot de verkoop is voltooid.

Opzeggen tuin

De eerste stap is het invullen van het formulier ‘Verkoop tuin en beëindiging lidmaatschap’. Dit formulier kun je aanvragen via ` info@vtv-onsbelang.nl. Na het invullen en ondertekenen van dit formulier, maak je een afspraak met het bestuur voor de oplevering van de tuin en volgen de stappen hieronder.

Van schouw tot onderhandeling

  1. Schouw van de tuin door het bestuur.
  2. Door verkoper oplossen van geconstateerde gebreken.
  3. Taxatie van tuin door externe taxatiecommissie en daarmee bepaling maximale verkoopprijs (lees meer hierover op de pagina Taxatie van opstallen. Hou er rekening mee dat dit enige tijd kan duren.
  4. Bestuur en verkoper worden in kennis gesteld van de taxatie via het opgestelde taxatierapport. Daarmee is de maximale verkoopprijs bepaald.
  5. Het bestuur zoekt naar geschikte kandidaten voor de tuin.
  6. Indien er geen (geschikte) kandidaatleden zijn, dan wordt de verkoop van het huisje bekend gemaakt op de website van de vereniging en op het mededelingenbord.
  7. Onderhandeling over verkoopprijs met potentiële kandidaat. Het taxatiebedrag is het maximale bedrag waarvoor de tuin verkocht wordt.

Overdracht

  1. Het bestuur maakt een factuur op voor koper en voor verkoper.
  2. De koper betaalt de factuur aan VTV Ons Belang.
  3. De overdracht vindt plaats met daarbij aanwezig de nieuwe eigenaar/lid, verkoper en twee leden van het bestuur.
  4. Het bestuur betaalt het te ontvangen bedrag binnen vijf dagen uit aan verkoper.
  5. Na de afhandeling word je uitgeschreven als lid.

Vragen? Mail naar info@vtv-onsbelang.nl.